Contactlenzen

Een van onze belangrijkste troeven is “behandel uw ogen met zorg”.

Optiek Sierens is uw gediplomeerd opticien die u bijstaat tijdens de zoektocht naar uw juiste lens.

U bent nog niet overtuigd van lenzen en u ontvangt graag een proefpakket?

Geen probleem, bij ons vindt u wat u zoekt.

Lenzen kunnen zowel online als telefonisch besteld wordenLenzen advies

Lenzen hebben de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van lensmateriaal en design. Waar met de oudere types nog veel problemen waren met de zuurstofdoorlaatbaarheid naar het oog, is dat met de huidige generatie lenzen vrijwel geen probleem meer. Zeker met de komst van de siliconen hydrogel lenzen is de zuurstofvoorziening van  het oog achter de lens enorm verbeterd.

Wat zijn zachte lenzen?

De vervangingsfrequentie van contactlenzen was in het verleden 1-2 jaar. Dit bleek zowel voor de zuurstofdoorlaatbaarheid als voor de hygiëne van de lens onvoldoende te zijn. Daarom tref je tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks te vervangen lenzen aan.

Het wennen aan deze contactlenzen gaat erg snel zodat ze al snel comfortabel op het oog zitten. Tegenwoordig wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van zachte lenzen, deze zijn groter dan de normale vormstabiele (harde) lenzen zodat er vrijwel geen vuiltjes onder de lens terecht kunnen komen. Verder zijn zachte contactlenzen uitermate geschikt voor mensen die regelmatig sporten.

Een zachte lens kan een groot bereik aan brilsterkte corrigeren, maar bij gecompliceerdere sterktes (bijv. hoge cilindersterktes) zal een vormstabiele lens aangemeten moeten worden. 

Wat zijn silicone hydrogel lenzen?

Siliconehydrogellenzen zijn de nieuwste generatie lenzen. Deze laten heel veel zuurstof door naar het oog. Gemiddeld zo’n zes keer meer dan gewone zachte lenzen. Deze lenzen zijn geschikt voor mensen die de lenzen erg lang op de dag in hebben of snel last van rode ogen hebben met de normale zachte contactlenzen.

Siliconehydrogellenzen kunnen zelfs dag en nacht ingehouden worden, maar dit moet dan eerst goed worden onderzocht door de optometrist of contactlensspecialist. Als de ogen er geschikt voor zijn kan men ze zelfs 30 dagen en nachten aan een stuk door dragen.

Voordat u lenzen in uw ogen doet, wilt u natuurlijk zeker weten dat het de juiste zijn voor u. Laat u daarom goed informeren voordat u specifieke lenzen kiest. Voor een persoonlijk advies kunt u altijd terecht bij.