Oogmeting

U heeft het gevoel dat u niet scherp meer ziet wanneer u ‘s ochtends de krant leest of uw kind ziet het bord niet meer goed in de klas. Geen paniek, indien u uw zicht wil laten controleren, kan dit perfect bij ons. Wij doen verschillende testen om uw zicht weer optimaal te stellen.

Oogmetingen kunnen perfect worden uitgevoerd in Alter als in Eeklo. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Onze optometristen zijn altijd aanwezig in de zaak en helpen u heel graag.

 

Wat kan u bij ons verwachten aan een oogmeting?

Wij meten eerst de sterkte van uw huidige bril op die we daarna vergelijken met de uitkomst van uw oogmeting om eventuele wijzigingen aan te passen.

Om te starten doen wij een automatische oogmeting aan de hand van onze meetcomputer. Deze autorefractor meet technisch de sterkte en oogafwijking van uw oog op. U moet zich focussen op de afbeelding die u ziet. Eerst zal de afbeelding onscherp lijken maar dit past zich snel aan aan uw oog. Dit was de eerste fase, maar voor een complete oogmeting hebben we wat meer informatie nodig.

Hierna gaan we eerst naar de speciale oogmeetruimte. In deze ruimte bekijken we wat u ziet met uw huidige sterkte. Daarna passen we uw nieuwe sterkte aan en komen we tot het eindresultaat.

TIPS: 

  • Kom zo uitgerust en ontspannen mogelijk naar de oogmeting
  • Doe geen lenzen in
  • Ga niet met een lege maag of wanneer u dorst hebt
  • Breng uw huidige bril mee